
0 2 دقیقه مطالعه
View more
کتاب «حوض خون» که خاطرات و روایتهای بانوان اندیمشکی از رختتشویی البسه رزمندگان دفاع مقدس در بیمارستان شهید کلانتری این شهر را به تصویر کشیده است، روز یکشنبه در آیینی با حضور اصحاب رسانه و اهالی فرهنگ و ادب در اهواز رونمایی شد.
فاطمه سادات میرعالی نویسنده کتاب «حوض خون» در نشست خبری تکریم مجاهدان رختشوی خانه و رونمایی از تقریظ رهبر معظم انقلاب بر این کتاب در محل حوزه هنری خوزستان در اهواز گفت: یکی از ویژگیهای این کتاب روایت واقعی زندگی شخصی راویان رختشویی البسه رزمندگان دفاع مقدس در بیمارستان شهید کلانتری است.
وی ادامه داد: این کتاب حاصل جمعآوری و مصاحبه با حدود ۲۰۰ نفر از بانوان رختشوی اندیمشکی و افرادی که مرتبط با بیمارستان شهید کلانتری در زمان جنگ تحمیلی است که پس تحقیق و تفحص در این زمینه، خاطرات ۶۴ نفر از این بانوان رختشوی به صورت کتاب گردآوری شد.
وی افزود: پیشنهادهایی برای تولید فیلم از این خاطرات شده ولی اولویت این بود تا این خاطرات ابتدا به صورت کتاب گردآوری و منتشر شود.
این نویسنده خوزستانی با اشاره به اینکه دفاع مقدس خاطرات شیرین، تلخ و هیجانی دارد بیان کرد: باید خاطرات را چنان روایت کنیم تا جوانان و نوجوانانی که جنگ تحمیلی را تجربه نکردهاند در آن فضا قرار گیرند و با ایجاد جذابیت، این گروه از مخاطبان، به خواندن کتاب ترغیب شوند.
میر عالی با اشاره به تقریظ رهبر معظم انقلاب بر کتاب «حوض خون» گفت: ایشان فرمودند: "آنجایی را که لباسهای خونی رزمندگان و ملحفههای خونی بیمارستانی رزمندگان را میشستند، دیدم که این کتاب «حوض خون» تفصیل این چیزها را نوشته، انسان واقعا حیرت میکند، انسان شرمنده میشود در مقابل این همه خدمتی که این بانوان انجام دادند."
صغرا بستاک راوی کتاب «حوض خون» نیز در این نشست گفت: بیمارستان شهید کلانتری اندیمشک مخصوص رزمندگان مجروح جبهههای جنگ تحمیلی بود از این رو بانوان اندیمشکی تصمیم گرفتند تا در محلی از بیمارستان، البسه و پتوهایی که شهدا و مجروحان را در آنها منتقل میکردند شستشو کنند.
وی افزود: رختشوی خانه بیمارستان شهید کلانتری سه حوضچه داشت که در حوض اولی که پتو شسته میشد فقط خون دیده میشد و آن حوض لبریز از آب به رنگ خون میشد.
بستاک ادامه داد: در بین البسه و پتوهای حمل شده تکههایی از گوشت و پوست شهدا و مجروحان جنگ تحمیلی دیده میشد که پس از جدا کردن از البسه و پتو، آنها را در مراسمی خاکسپاری میکردیم.
وی افزود: تعداد زیادی از بانوان اندیمشکی آماده خدمت رسانی در رختشوی خانه بودند اما به دلیل محدودیت فضای رختشوی خانه به صورت گروهی خدمت رسانی میکردند.
بیمارستان شهید کلانتری یادگاری از دفاع مقدس در اندیمشک
رییس سابق بیمارستان شهید کلانتری اندیمشک نیز در این نشست با اشاره به تاسیس این بیمارستان در سال ۱۳۶۰ گفت: وجود یک اورژانس در محوطه شرکت تراورس بتنی اندیمشک، و نزدیکی این محل بدون استفاده به راهآهن، باعث شد تا این بیمارستان در آن محل ساخته و تجهیز شود.
محمد تائید با اشاره به حضور کارکنان راه آهن اندیمشک در بیمارستان شهید کلانتری افزود: جمع زیادی از کارکنان راه آهن اندیمشک در زمان جنگ تحمیلی در این بیمارستان خدمت رسانی میکردند.
وی با اشاره به فیلم «ویلایی ها» که در بیمارستان شهید کلانتری اندیمشک تولید شده است گفت: این فیلم بر اساس واقعیت نیست و فضای فیلم ساختگی است؛ این بیمارستان ۲۳ ویلا داشت که علاوه بر بهیاران، برخی از فرماندهان جنگ تحمیلی نیز در آنها زندگی میکردند.
تائید ادامه داد: عمده مجروحانی که به این بیمارستان منتقل میشدند رزمندگان جبهههای میانی تا جبهههای جنوبی خوزستان بودند که به وسیله قطار یا خودرو برای درمان به این بیمارستان منتقل میشدند.
رییس سابق بیمارستان شهید کلانتری افزود: باید کتاب «حوض خون» را به صورت فیلم واقعی ساخت تا در آن مجاهدت زنان اندیمشکی که در آن موقعیت حساس خانه و خانواده خود را برای خدمت به رزمندگان رها کردند نشان داده شود.
«حوض خون»؛ گمشده تاریخ معاصر
از سوی دیگر، این کتاب به خاطرات زنان، به عنوان یکی از اقشار مهم و تأثیرگذار در جنگ، پرداخته است؛ زنانی که صدای آنها یا شنیده نشده یا بخشی از آن شنیده شده است. مثلاً ما عموماً برای ثبت خاطرات زنان، به سراغ زنانی رفتهایم که اسلحه دست گرفته یا در منطقه جنگی به عنوان امدادگر حضور داشتند. قابمان را روی زنانی بستیم که حضور مستقیم در جنگ داشتند. اما به زنانی که لباس این رزمندگان را میشستند یا زنی که برای جبهه مربا و نان میپخته و ... نپرداخته یا بسیار کم و محدود پرداختهایم؛ از این منظر کتاب «حوض خون» به بخش گمشده تاریخ در حوزه تاریخ معاصر و جنگ پرداخته است.
شهر اندیمشک نیز در میان کتابهای خاطرات در مقایسه با شهرهایی مانند دزفول کمتر سهم کمتری داشته است؛ این در حالی است که اندیمشک فاصلهای با دزفول نداشته و کمتر از آن مورد حمله قرار نگرفته است. مثلاً تنها در روز چهارم آذرماه سال ۶۵، این شهر مورد حمله شدید نیروهای بعثی قرار میگیرد و به عنوان روز خونین اندیمشک در تاریخ ثبت میشود. خانم میرعالی به همراه یک تیم تحقیق که نگارش این کتاب را برعهده داشتند، چندین سال است که مأموریت خود را ثبت و ضبط آن چیزی تعریف کردند که بر مردم اندیمشک گذشته است. در این پازل، به زنان پشتیبان جنگ و زنانی که در رختشورخانه حضور داشتند، پرداختهاند.
تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب «حوض خون»
در مراسم دوازدهمین پاسداشت ادبیات جهاد و مقاومت، تقریظ حضرت آیتالله خامنهای بر کتاب «حوض خون» منتشر شد.
متن تقریظ رهبر انقلاب اسلامی بر این کتاب به شرح زیر است:
بسم الله الرّحمن الرّحیم
اولین احساس، پس از خواندن بخشهائی از این کتاب، احساس شرم از بیعملی در مقایسه با مجاهدت این مجاهدانِ خاموش و بیریا و گمنام بود. آنچه در این کتاب آمده بخش ناشناخته و ناگفتهئی از ماجرای عظیم دفاع مقدس است. باید از بانوی پرکار و صبور و خوشسلیقهئی که این کار پرزحمت را بهعهده گرفته و بخوبی از عهده برآمده است و نیز از مؤسسهی جبههی فرهنگی عمیقاً تشکر شود.
من و کتاب
0 2 دقیقه مطالعه
View more"سعی هشتم"؛زندگی داستانی همسر حضرت ابراهیم _علیه السلام_ جناب هاجر _سلام الله علیها_ توسط انتشارات شهید کاظمی روانه بازار شد.
0 1 دقیقه مطالعه
View moreبرشهایی کوتاه از زندگانی امیرالمومنیین(علیه السلام) در قالب داستان کوتاه، در قطع رقعی و 108صفحه و به قلم بهزاد دانشگر به رشته تحریر در آمده و همزمان با سالروز شهادت امیرالمومنین؛ حضرت علی(علیه السلام
0 3 دقیقه مطالعه
View moreچاپ پنجم کتاب «از افغانستان تا لندنستان» خاطرات جاسوس دستگاه اطلاعاتی فرانسه در شبکه تکفیریهای اروپا توسط انتشارات شهید کاظمی منتشر شد
0 2 دقیقه مطالعه
View moreکتاب «خسارت محض و دیپلماسی هستهای» روایتی مستند است که همزمان با انجام مذاکرات هستهای و تصویب برخی کنوانسیونهای بینالمللی خطرساز، با هدف دفاع از منافع ملی و امنیت ملی توسط انتشارات شهیدکاظمی منتشر
0 2 دقیقه مطالعه
View more«و تن دادم، وطن» رمانی اپیزودیک در دوران سیطره داعش در سوریه اثر جدید مریم بصیری نویسنده و داستان نویس خوش ذوق و چیره دست انقلابی توسط انتشارات شهیدکاظمی روانه بازار شد.
دیدگاه کاربران
ورود به سیستم جهت ثبت نظر